fbpx

Dip z czarnej fasoli

1024 1024 Casa de Mexico

Poznajcie przepis od Kuchenny kodeks na halloweenową przekąskę, która zaskoczy Waszych gości. Prosty i szybki w przygotowaniu dip z czarnej fasoli i odpowiednia dekoracja będzie kluczem do sukcesu.

  • Liczba porcji: 6
  • Czas przygotowania: 20 min

Poziom ostrości: 1

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Fasole połącz z przyprawami i zblenduj na gładką masę. Wyłóż na spod naczynia. Na to przełóż śmietanę, salsę i rozgniecione awokado. Brzegi udekoruj żółtym serem, pomidorkami i oliwkami.
  2. Aby nadać potrawie bardziej halloweenowy nastrój, przełóż śmietanę do worka cukierniczego i narysuj pajęczynę, a z czarnych oliwek pająki (przetnij oliwki wzdłuż na 2 części, jedną połóż w całości, a drugą pokrój w cienkie paski, które będą tworzyć nogi).
  3. Z wrapa wytnij kształty nawiązujące do halloween, np. duchy, nietoperze, trumny i smaż chwile na patelni z dwóch stron, aż staną się chrupiące.

ZAMÓW ONLINE