fbpx

Wegańskie brownie z fasoli

1024 1024 Casa de Mexico

Brownie, to klasyczny deser, który przypadnie do gustu wszystkim fanom czekoladowych słodkości. Dzięki dodatkowi fasoli, ciasto jest bogate w białko, a kokosowe składniki dodają mu delikatnego, słodkiego smaku.

  • 4 porcje
  • Czas: ok 60 min
  • Poziom łatwości: 1
  • Poziom ostrości: 1

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Do wysokiego naczynia przełóż fasolę i zblenduj ją na gładką pastę.
  2. Do dużej miski wsyp wszystkie składniki sypkie i wymieszaj je ze sobą. Następnie dodaj wszystkie składniki mokre oraz pastę z fasoli i delikatnie wymieszaj całość. Gotową masę przełóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem roślinnym.
  3. Piekarnik nagrzej do 180°C, a następnie wstaw do niego ciasto na 40 minut.
  4. Gotowe ciasto powinno być lekko wilgotne, ciężkie i mocno czekoladowe.

ZAMÓW ONLINE

Polecane produkty