fbpx

Grillowany bakłażan z fetą i salsą warzywną Yummy_fotografia_kulinarna

1024 1024 Casa de Mexico

Łapcie przepis na grilla, który wykonacie w zaledwie 30 minut. Grillowany bakłażan w połączeniu z serem feta oraz salsą warzywną to naprawdę dobrane połączenie. Salsa zagwarantuje Ci delikatną pikanterię oraz urozmaici Twoje danie. Dziękujemy za przepis Yummy_fotografia_kulinarna.

  • Składniki na 2 porcje
  • Czas przygotowania 30 minut

Składniki:

  • 1 słoiczek Salsy warzywnej Casa de Mexico
  • 1 dorodny bakłażan
  • 1 kostka sera typu feta (u mnie 100 gramów na dwie porcje)
  • pęczek kolendry
  • garść migdałów bez skórki
  • sól
  • oliwa

Przygotowanie:

  1. Bakłażana umyj i przekrój na pół. Ponacinaj w kratkę i posmaruj obficie oliwą, posól i odstaw bakłażany na ok. 30 minut.
  2. W tym czasie rozgrzej patelnię grillową, następnie połóż warzywa przekrojoną stroną do dołu. Grilluj bakłażany około 10 minut, następnie przełóż na drugą stronę i grilluj kolejne 10 minut.
  3. Gotowe warzywa przełóż na talerz, posyp obficie fetą oraz posiekanymi migdałami. Polej salsą i udekoruj kolendrą.

TIP: Dodaj oliwę ze słoiczka po suszonych pomidorach, która nada dodatkowego aromatu i smaku.

ZAMÓW ONLINE

Polecane produkty