fbpx

Meksykańskie rożki z serem

700 700 Casa de Mexico

Tortilla to zawsze dobry pomysł na imprezę.  Smuklewidelce tym razem zawinęła je w kształcie rożków. Do farszu wykorzystała same pyszności, a w tym naszą czarną fasolę.

  • Liczba porcji: 8 szt.
  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Poziom ostrości: średnie

Składniki:

Przygotowanie:

  1. W osolonej wodzie ugotuj piersi kurczaka, ok 30 minut. Gdy lekko ostygną poszarp je widelcem na wiórki.
  2. Na rozgrzanej oliwę podsmaż cebulkę na złoto, dodaj kurczaka, passatę, kukurydzę oraz wszystkie przyprawy.
  3. Duś ok 15 minut.
  4. Każdą tortillę przekrój na pół, zawiń w rożek, włóż meksykański farsz i na górę starty ser.
  5. Podpiecz 15 minut w piekarniku (180 st).
  6. Podawaj z kolendrą.

ZAMÓW ONLINE