Meksykańska chimichanga z indykiem i guacamole

1024 1024 Casa de Mexico

Meksykańska chimichanga z indykiem i guacamole

Czyli chrupiąca tortilla wraps pełna pysznego nadzienia. Świetnie smakuje zarówno z salsą jak i dipem guacamole.

Składniki:

  • 4 wrapy
  • 1 łyżka przyprawy do burrito
  • 3 łyżki pasty z przesmażonej fasoli pinto z chipotle
  • 150 g mielonego mięsa z indyka
  • gałązka dymki razem z cebulką
  • garść startego żółtego sera
  • świeża kolendra

Do podania: Zielona salsa

Sposób przygotowania:

  1. Mięso przesmaż krótko z przyprawą do burrito.
  2. W misce wymieszaj mięso, posiekaną dymkę, pastę z fasoli, ser i kolendrę.
  3. Wrapy przekrój na 4 trójkąty. Na środek każdego z nich nałóż nadzienie. Następnie załóż na nie rogi placka tworząc sakiewkę.
  4. Sakiewki obsmaż na złoto (zaczynając od strony z zakładkami).
  5. Podawaj ciepłe z zieloną salsą.