fbpx

Taco z pieczonym kalafiorem i pomidorami

1023 1024 Casa de Mexico

Tym razem przedstawiamy wegańską propozycję na tacosy. Spróbujcie niezwykłego połączenia jakim jest pieczony kalafior, seler naciowy, pomidorki i czerwona salsa.

  • 4 porcje
  • Czas: 45 min
  • Poziom trudności: 1
  • Poziom ostrości: 2

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj sos sojowy, mąkę kukurydzianą oraz płatki chili. Każdą różyczkę kalafiora obtocz w panierce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15-20 minut.
  2. Pomidorki cherry skrop oliwą, posól, wstaw do piekarnika i piecz 10 minut w temperaturze 200°C.
  3. Na patelnię wlej odrobinę oliwy, podsmaż cebulę, pastę z czosnku, dodaj pokrojone pomidory, seler naciowy i czerwoną salsę meksykańską, smaż do momentu, aż całość zgęstnieje. Następnie dodaj upieczone pomidorki, dopraw do smaku ostrym sosem z czerwonej papryki jalapeno i przyprawą do taco.
  4. Muszle do taco napełnij sosem pomidorowym i upieczonym kalafiorem, udekoruj świeżą kolendrą.

ZAMÓW ONLINE